top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

3x Kleur van het jaar 2022

De kleur van het jaar is door Flexa, Histor en Karwei uitgebracht. Ze zijn alle drie totaal verschillend maar hebben wel een aantal overeenkomsten. In deze blog deel ik de kleuren van het jaar met je en geef ik per kleur mijn mening.


Flexa: Bright Skies

Stiekem zag ik het al een beetje aankomen, de kleur blauw als kleur van het jaar 2022 bij Flexa. De laatste jaren zijn wij steeds meer bezig met de natuur en het klimaat. We vinden het belangrijk dat de lucht schoner wordt en ook duurzaamheid wordt een steeds groter begrip.


De kleur Bright Skies is een licht en luchtige kleur blauw. Een kleur die je doet denken aan de lucht en de zee en is daarom open en goed voor de geest. Het haalt de positieve effecten van het buitenleven en de natuur naar binnen waardoor je een fris interieur creëert.


Flexa stelt met de kleur van het jaar altijd 4 verschillende kleurenpaletten samen, waardoor je met één hoofdkleur 4 totaal verschillende sferen neerzet.


Zelf heb ik al jaren de blauwtint op de muur in mijn slaapkamer, het is een verfrissende en fijne kleur waardoor je heel fijn tot rust komt. Net als in de natuur.Sigma/Histor: Olive Spring

Olive Spring, een kleur die net als Bright Skies geïnspireerd is op de natuur. Het is een elegante, praktische en veelzijdige kleur die na alle lockdowns en beperkingen in het teken staat van authenticiteit, een natuurlijke omgeving en persoonlijk contact.


Deze grijsgroene tint is flexibel en met vele kleuren te combineren. Hij staat voor groei en de veerkracht voor zowel de natuur als voor ons als persoon. Ook Sigma heeft een aantal kleurenpaletten samengesteld die je kunt toepassen met de trendkleur.Karwei: Ginger Gold

Ook voor de Karwei was de natuur de grootste inspiratiebron voor de trendkleur van het jaar 2022. De beige-gele trendkleur is een warme kleur die dicht bij de natuur licht, denk hierbij aan de aardetinten. De pure natureltint brengt rust en warmte in jouw interieur.


Deze trendkleur kun je onwijs goed combineren met dessins en diep blauwe tinten of een warme wittint. Laat je via de website van de Karwei inspireren door de meerdere gemaakte kleurenpaletten te bekijken.Samengevat:

De natuur wordt steeds belangrijker voor ons, dit is ook direct terug te zien uit de keuzes voor de kleur van het jaar 2022. Alle drie de toegelichte fabrikanten hebben de natuur als inspiratiebron gebruikt: Lucht, Groen en Aarde.


De natuur brengt je rust en dat geeft je een prettig gevoel. Door de natuurlijke tinten in je interieur toe te passen haal je deze rust en warmte van de natuur in huis.Nu ben ik natuurlijk benieuwd welke trendkleur jouw favoriet is en of je hiermee aan de slag gaat thuis. Laat het me weten in de comments of tag me via Instagram (@metmiran_interieurdesign).

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page