top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

5x Waar je allemaal aan moet denken bij jouw thuiskantoor.

Helaas is het nog steeds actueel, het thuiswerken. Niet iedereen zal ruimte hebben voor een kantoor aan huis en werkt misschien wel aan de eettafel. Maar hoe zorg je er nu voor dat je in een fijne omgeving zit te werken en niet constant wordt afgeleid, of last krijgt van je rug?


In deze blog bespreek ik een aantal onderdelen waar je rekening mee kunt houden voor een fijne werkhouding en werkomgeving!


1. Juiste Lichaamshouding

Zorg dat je de juiste lichaamshouding hebt tijdens het werk. Zorg dat je bureaustoel op de juiste hoogte staat waardoor je schouders rustig kunnen "hangen" en je armen in 90 graden op je bureau liggen.


Zet je computerscherm op een beeldschermverhoger, of werk met een laptop met extra toetsenbord en muis zodat je je laptop op een laptopverhoger kunt zetten. Op deze manier hoef je niet de hele dag naar beneden te kijken en krijg je minder snel nekklachten.


Wil je wat vaker afwisselen tussen zitten en staan? Kies dan voor een op hoogte verstelbaar bureau!


2. Goede bureaustoel

Zorg dat je een goede bureaustoel hebt die je in hoogte kunt verstellen zodat je in de juiste houding kunt werken. Kies daarnaast ook voor een bureaustoel waarvan je de armsteunen en rugleuning kunt stellen, zo kun je goed rechtop blijven zitten.


3. Opgeruimd bureau

Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd, zeg ik altijd! Zorg dat je alleen de benodigde spullen op tafel hebt liggen. Zo raak je niet alleen minder snel afgeleid, ook heb je een veel beter overzicht gedurende de dag.


4. Geen reflectie op je beeldscherm

Niets is vervelender dan een reflectie van de zon op je beeldscherm. Dit kun je het beste voorkomen door jouw bureau haaks op het raam te zetten.


5. Aparte ruimte

Ga het liefst in een aparte ruimte zitten, waar je niet zo snel afgeleid wordt door je eventuele mede huisgenoten. Nu heeft niet iedereen daar plek voor, maar kijk dan of je misschien tijdelijk een bureau in een slaapkamer of op zolder neer kunt zetten.


Wil je een keer in een andere omgeving werken, of mis je motivatie? Ga dan op zoek naar een businessbuddy en ga samen aan het werk.


We hopen natuurlijk allemaal dat we snel weer naar kantoor of de bibliotheek kunnen, om daar te werken. Maar tot die tijd, wens ik jou heel veel succes en plezier met thuiswerken!

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page