top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

8x De leukste winkels in Nederland om scandinavische meubels te shoppen!

Bijgewerkt op: 2 mei 2023

Een van mijn favoriete woonstijlen is de scandinavische woonstijl, maar natuurlijk wel met een vleugje kleur. Voor de meubels en accessoires grijp ik bij deze stijl vaak terug naar dezelfde woonwinkels. Ik neem je daarom mee in mijn 8 favorieten!


Table du Sud:

Hoewel de naam anders doet vermoeden verkoopt Table du Sud niet alleen eettafels, maar ook eetkamerstoelen, banken en salontafels. Het fijne is dat je deze zelf samen kunt stellen zodat je altijd een uniek meubel in huis hebt staan. Ze verkopen niet alleen de "standaard" tafelpoten maar gaan daar veel verder in (in galerij links boven)


Studio Henk:

Studio Henk staat bekend om zijn meubels die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en elke dag bruikbaar. Studio Henk heeft een vaste collectie die je naar eigen wens aan kunt passen. Zo kun je de afmeting wijzigen, maar ook de materialen kunnen aangepast worden. Zodat het naadloos aansluit bij jouw interieur.


Nordic New:

De naam "Nordic New" zegt het eigenlijk al, zij verkopen veel Design meubelen en verlichting van merken als Normann Copenhagen, Muuto, Hay, Louis Poulsen en Vitra. De webshop en woonwinkel heeft zich gevuld met verschillende meubels die zich kenmerken aan een lichte materiaalkleur zoals eiken, pastelkleuren en een basic basis.


Bolia:

Bolia is opgericht door een Scandinavisch ontwerp duo en zie je nu steeds vaker terug in de grote steden. Hier in de buurt heeft Bolia bijvoorbeeld een vestiging in het mooie Haarlem. Bekende ontwerpen van Bolia zijn onder andere de Balloon Hanglamp en de Orb hanglamp. (in galerij rechts boven)


Westwing:

Tegenwoordig is Westwing steeds populairder als het gaat om woonmeubels en decoratie. Online hebben zij een heel uitgebreide collectie die past bij elk scandinavisch interieur. Veel meubels zijn basic en zijn bijvoorbeeld grijs, beige/bruin in combinatie met licht eiken. Ook leggen ze de nadruk op pasteltinten, dit zie je veel terug in plaids, vazen of andere accessoires.


Deens.nl:

Ben je fan van HKliving of Madam Stoltz? Dan ben je bij Deens zeker aan het goede adres.

Ook zij hebben een uitgebreide collectie interieuraccessoires en meubels. Naast bovengenoemde hebben ze ook nog merken als It's about Romi en Jesper Home.


Flow Rotterdam:

Alle Scandinavische designmerken onder één dak, dat kun je vinden bij Flow Rotterdam! Wat ik zelf heel fijn vindt is dat zij een showroom hebben van wel 2000m2. Leuk om op een regenachtige zaterdag eens rond te struinen!


By Sidde:

Wie kent ze niet, de Nord en de Sommer. Een tweetal populaire banken van BySidde. BySidde werkt op haar eigen manier, waar je normaal gesproken 16 weken op je bank moet wachten, is dit bij hen daarentegen maar 7-9 werkdagen . Zij leveren namelijk hun meubels direct vanaf de fabriek aan hun klanten, in plaats van dat het eerst nog via de groothandel en de winkel gaat. Hoe fijn is dat! (in galerij onder)



Vaak zijn er naast bovengenoemde winkels natuurlijk ook andere winkels die "scandinavische parels" in hun collectie hebben. Zoek je naar licht hout en neutrale tinten? Dan zit je bij de scandinavische woonstijl al snel goed!


Wat vindt jij van de Scandinavische woonstijl?








bottom of page