top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

DIY Palletbank + shoptips

Deze tijd van het jaar zijn we bezig of zelfs al klaar met het onze tuin. Vorig jaar maakte ik deze palletbank, wat een fijne toevoeging om de lange zomeravonden op door te brengen! Een gezellige tuinbank hoeft niet duur te zijn, maak hem gewoon zelf!Wat je nodig hebt:

  • 6 Pallets

  • 8 wielen met rem

  • Pallet schroeven

  • Schroeven van 4,5 cm

  • Accuboor

  • Oud matras met laken

  • Pallet kussens

  • Stoeptegels


Stap 1: Pallets uitzoeken

Voor de palletbank heb je in totaal 6 pallets nodig. Zelf hebben wij 4 "normale pallets" gebruikt voor de zitting en twee grotere pallets voor de rugleuning. Voor pallets kun je online gaan kijken, hier zijn genoeg webwinkels voor te vinden. Wat je ook kunt doen is eens goed om je heen kijken of familie en vrienden misschien nog gebruikte pallets hebben staan.


Stap 2: Wielen monteren

Draai twee pallets om en teken af waar je de wielen wilt hebben, bijvoorbeeld twee cm vanaf de zijkant. Zo komen de wielen onder beide delen op dezelfde afstand te zitten. Monteer nu per pallet 4 wielen op de hoek van het pallet.


Stap 3: Zitting opbouwen

Draai de pallets om zodat ze op de wielen staan. Leg per pallet een tweede pallet er bovenop. Zorg ervoor dat de pallets recht boven elkaar leggen. Zet de wielen op slot en pak de stoeptegels erbij. Leg twee stapeltjes van twee stoeptegels aan de achterkant van de zitting neer, dus op de plek waar de rugleuning moet komen.


Stap 4: Rugleuning monteren

Zet de rugleuning op de stoeptegels en zorg dat hij het verlengde is van de zitting. Zorg ervoor dat de kant met de 9 latjes naar voren gericht is. Begin nu met het vastzetten van de rugleuning. Begin in het midden, bij het middelste blokje van de zitting en werk naar buiten toe. Zet eerst de onderste pallet vast en doe daarna hetzelfde bij de bovenste pallet. Zet de pallets op drie plekken vast, aan beide zijkanten en in het midden. Gebruik hiervoor 3 á 4 schroeven deel.


Stap 5: Afstylen

De palletbank is af, dus het is tijd voor het leukste gedeelte: het afstylen! Pak een oud matras en leg hier een laken overheen, deze dient als zitting. Natuurlijk is het ook mogelijk om hier speciale palletkussens voor te kopen, deze passen dan op het volledige pallet. Ook voor rugkussens zijn er verschillende mogelijkheden. Maak de bank nog af met een leuk plaid, een dienblad, kaarsen etc. Et Voila, Jij hebt een gezellig zitje in de tuin.


Shoptips

Om je op weg te helpen met het kiezen van de juiste accessoires en kussens heb ik een aantal shoptips voor je naast elkaar gezet, zit er iets leuks voor je tussen? Ik heb de linkjes hieronder toegevoegd!Ga je aan de slag met het maken van jouw eigen palletbank? Dan ben ik onwijs benieuwd naar het resultaat! Laat het me weten door mij een email te sturen of door mij (@metmiran_interieurdesign) te taggen in je Instagram bericht.


Ga je naast het maken van je eigen palletbank ook aan de slag met het aankleden van je tuin? Weet je niet waar je moet beginnen en wat er wel of niet bij elkaar past? Voorkom miskopen en schakel mijn hulp in, ik help je graag!


Daarnaast zou ik het leuk vinden dat je een reactie achterlaat in de vorm van een like!


8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page