top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

Een 3D visualisatie helpt je jouw woonideeën voor je te zien

Ken je dat? De basis van je interieur staat en je hebt al diverse ideeën om het op te frissen, maar je hebt geen idee hoe je het combineert. Krijg een duidelijk beeld van de ruimte door een 3D visualisatie te maken.


Wat is een 3D visualisatie?

Een 3D visualisatie is een realistisch beeld van hoe een ruimte of woning er in de toekomst uit zal gaan zien. Dit realistische beeld wordt verkregen door gebruik van kleur, structuur en fotorealistische camera weergaven.


De visualisatie moet in één oogopslag een duidelijk beeld of boodschap overbrengen, met als doel duidelijkheid en interesse op te wekken. In zo'n visualisatie kun je meteen zien of het ontwerp klopt óf dat er misschien nog een kleur of meubel vervangen moet worden.


Wat is het nut van een 3D visualisatie en wat kun je ermee?

  1. 3D renderingen helpen je de ruimte te visualiseren: Je kunt in één oogopslag zien of de grootte van de meubels groot genoeg is of dat je ergens nog een lichtpunt mist.

  2. Je kunt de ruimte al "voelen" voordat hij daadwerkelijk gebouwd is: Op deze manier kun je jezelf inbeelden op welke manier je een ruimte gebruikt, wat je ziet als je vanaf de bank de ruimte inkijkt etc.

  3. Je kunt het effect zien van het aanpassen van een meubel: Als je één fauteuil veranderd zie je meteen wat het doet met een ruimte en of het bij de rest van de meubels past.

  4. De communicatie over het project gaat een stuk makkelijker: Doordat je in één oogopslag ziet wat er in een ontwerp bedoeld wordt, ontstaan er minder misverstanden.

  5. Je kunt al in een vroeg stadium een aantal fouten voorkomen: Is er iets waar je het niet mee eens bent, of mis je nog ergens een lichtpunt etc. dan kun je op tijd actie ondernemen.

  6. Je kunt in één oogopslag zien wat het effect is van het aanpassen van een kleur of materiaal: Zijn jullie het niet eens over de vloer? Dan kan deze gemakkelijk aangepast worden, je ziet hierbij direct wat een andere vloer met de ruimte doet.

  7. Een 3D visualisatie geeft u iets om naar toe te werken: Het duurt soms lang voordat je in het nieuwe huis kunt trekken. Met deze 3D visualisatie houd je van te voren al een bepaald gevoel vast.


Ga jij verhuizen en vindt jij het lastig om jouw nieuwe woning te visualiseren en zou jij ook graag een 3D ontwerp willen ontvangen? Kom met mij in contact!

30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page