top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

Kleur in je interieur | Kleuradvies aan huis

Een tijdje geleden werd ik opgebeld door een opdrachtgever met de vraag of ik bij hen langs wilde komen voor een advies aan huis. Het was namelijk zo, dat zijn vrouw zo onrustig werd van het interieur, dat ze zelfs 's nachts haar bed uit ging om beneden in de woonkamer met accessoires te gaan schuiven. Want hoe het nu stond klopt niet, en die nachtelijke uitjes naar de woonkamer moesten ook per direct stoppen.

Toen uit ons telefoongesprek bleek dat het stel bijna de wanhoop nabij was, besloten we een afspraak in te plannen en ben ik met mijn stalentas vol kleur- en materiaalstalen op pad gegaan om het stel op weg te helpen.


Bij binnenkomst dacht ik "wat doe ik hier" , nieuwe meubels, nieuwe accessoires waren aangeschaft en er zat zelfs een nieuwe kleur verf op de muur.


Maar toch mistte er iets. Er mistte warmte en eenheid. Het was één grote ruimte met keuken, eethoek en zithoek maar toch voelde het aan als twee aparte ruimtes.


Samen zijn we gaan brainstormen over wat er beter kon. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het één geheel wordt?


Waar de opdrachtgeefster dacht dat het aan de accessoires lag, kwam ik al snel tot de conclusie dat de onrust ergens anders vandaag kwam. De basis was namelijk nog niet goed, waardoor geen enkele verandering ervoor zorgde wat het zo voelde waarnaar ze verlangde.


We hebben een beige tint uitgekozen die de ruimtes met elkaar verbindt door de lange muur te verven. Dezelfde kleur zou ook op de schouw komen. Ook kozen we ervoor om de U-vormige ruimte met elkaar te verbinden door de bestaande groene tint door te voeren op het "verbindingsstuk" tussen de keuken en de woonkamer.


Pas nu kunnen we gaan afstylen door middel van de accessoires die al in huis waren. En opeens viel alles op zijn plek.


Het idee dat de muur een andere kleur zou krijgen zorgde er bij de opdrachtgever voor dat zij weer met een frisse blik aan de slag en dat binnen 3 uur !😱


Wil jij ook samen met mij aan de slag om van jouw interieur weer een warme eenheid te creëren, maar wil je graag wat extra informatie? Neem een kijkje bij het interieurpakket "Advies aan huis" of neem vrijblijvend contact met mij op.

9 weergaven0 opmerkingen

Comentarii


bottom of page