top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

Interieurtrends: Maatwerk is dé oplossing voor elke woning

Bijgewerkt op: 17 mei 2021

Gekke hoeken, lelijke verwarmingsbuizen of een mega grote ruimte schreeuwen om maatwerk meubelen.


Als je mij al langer volgt op Social media weet vast ook dat ik dat ik naast mijn eigen bedrijf ook parttime bij Meijer Maat interieurs werk. Ook daar kan ik eindeloos mijn creativiteit kwijt.


De laatste tijd merken wij dat de vraag naar maatwerk toe neemt en of dit nu ligt aan de tijd waar we momenteel in leven of dat je woning simpelweg toe is aan een te gekke maatwerk kast, wij vinden dit alleen maar leuk. De toenemende vraag van maatwerk was voor mij de aanleiding om deze blog te schrijven. Binnen deze toenemende vraag zijn er een aantal dingen die wij steeds vaker terug zien, via deze blog neem ik je graag mee in de huidige "trends" binnen de maatwerk meubels.


Trend: Houten latjes

De houten latjes staan toch wel met stipt op nummer één. Deze trend zie je vaak terugkomen als roomdevider, maar ook achter het bed. De latjes worden in de meeste gevallen in eiken hout uitgevoerd, maar kunnen natuurlijk ook toegepast worden in welke kleur dan ook. Door deze latjes toe te voegen aan je interieur, creëer je warmte maar kun je ook leuke hoekjes creëren.

I-wood panelen van Lijn M


Trend: Zwart met houtnerf

Ik hoor je denken "zwarte kasten, is dat niet heel donker?" . Ja! Dat klopt, maar ook zwarte kasten passen heel mooi in een interieur. Denk bijvoorbeeld aan een zwart dessin met houtnerf waarbij de houtnerf een soort glimmertje heeft. Door de kast dan ook nog eens te combineren met spotjes of ledstrips vorm je een chique geheel.


Trend: Roomdevider met schuifdeuren

Grote ruimten worden steeds vaker opgedeeld in twee kleinere ruimten. Dit doen we door een soort roomdevider van kasten te plaatsen, met daartussen stalen of houten deuren met glas. Zo scheidt je bijvoorbeeld de woonkamer van de eetkamer of je werkplek.


Trend: Haardmeubelen

We zijn steeds vaker thuis en het wordt dan ook steeds belangrijker om het thuis ook een beetje gezellig te maken. En hoe doe je dit nou beter dan met een haardmeubel met openhaard! De openhaard geeft je een warm en behaaglijk gevoel terwijl hij mooi is weggewerkt in een maatwerk haardmeubel.


Naast bovenstaande trends zijn maatwerk zoals inloopkasten en garderobekasten nog steeds razend populair. Deze komen in vele vormen en kleuren terug in de huidige interieurs. Hierbij is te zien dat de "kleur" wit bijvoorbeeld ook nog steeds een voorkeur heeft.


Wil je meer weten? Stuur mij gerust een berichtje en neem ook eens de tijd om op de website van Meijer Maat interieurs te kijken.

Ben je geïnteresseerd in één van deze trends? Ook dan kijken wij graag met je mee naar de mogelijkheden binnen het huidige interieur óf aangevuld met één van mijn interieurpakketten.


Daarnaast zou ik het leuk vinden dat je een reactie achterlaat in de vorm van een like!

Comments


bottom of page