top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

Waar helpt een interieuradviseur je mee?

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2023

Tegenwoordig zijn er zo veel interieuradviseurs/interieurstylistes, maar wat doen wij dan precies en waar kunnen we je allemaal mee helpen?


Voor wie is een interieuradvies?

Je gaat voor het eerst samenwonen, maar jullie interieurstijlen liggen ver bij elkaar vandaan. Je hebt een nieuwbouw huis gekocht, maar je weet van narigheid niet waar je moet beginnen of wil je jouw woning een upgrade geven maar weet je niet of verschillende kleuren en meubels wel samenkomen tot een geheel? Dan is een interieuradvies iets voor jou!


Waarom je een interieuradvies zou moeten overwegen

Als interieuradviseur ben ik er om werk uit handen te nemen. Ik maak voor jou een interieurontwerp dat past bij jouw woonwensen en persoonlijkheid. Tijdens dit interieurontwerp ga ik voor jou op zoek naar de juiste combinatie van kleuren, materialen, meubels etc. Ik zorg ervoor dat het samen één geheel vormt en dat het écht voelt als jouw thuis! Er worden dus keuzes voor jou gemaakt, die ervoor zorgen dat jij naast je drukke leven met werk, kinderen, vrienden, koken, huishouden etc. niet óók nog tijd hoeft vrij te maken om jouw interieur bij elkaar te gaan shoppen.


"Er zijn zo veel interieuradviseurs, wie moet ik kiezen?"

Waarschijnlijk vindt je het een super leuk idee dat jij over een tijdje gewoon je nieuwe woning gaat betrekken. Maar, je hebt het druk, je krijgt keuzestress én je weet niet waar je moet beginnen want jeetje, zo'n heel nieuw huis, dat is nogal wat! Hoe fijn is het dan dat er iemand met je mee kijkt, jou adviseert en ook nog eens voor jou gaat shoppen zodat je er zelf niet meer op uit hoeft.


Als je met een interieuradviseur in zee gaat, ga je samen een traject aan voor ongeveer een maand (afhankelijk van de grootte van de ruimtes). Je vertrouwt iemand als het ware jouw woning toe en bepaalde keuzes worden voor jou gemaakt. Het is daarom belangrijk dat er een goede klik is. Ga voor jezelf eens na wat jij belangrijk vindt. Vindt jij het bijvoorbeeld belangrijk dat er kleur op de muren komt? Of vindt je het fijn dat iemand een rustige persoonlijkheid heeft waardoor er meer balans in jouw dag komt? Ga dan op zoek naar iemand die veel kleur gebruikt in ontwerpen en een rustige persoonlijkheid heeft (ik ken wel iemand ;) ).


Een interieuradvies bestaat uit vele facetten

Als interieuradviseur biedt ik in totaal 3 interieurpakketten aan: het Advies aan huis, Stylingadvies en Interieuradvies. Zo’n advies is een traject die je samen in gaat, ik vind het daarom belangrijk om van te voren te kijken of we ook daadwerkelijk “klikken”. We plannen altijd eerst een online kennismakingsgesprek van ongeveer een half uurtje.


Klikt het en ga je akkoord met de offerte die ik naar aanleiding van het kennismakingsgesprek heb opgesteld? Dan kom ik bij je langs voor een intakegesprek van 1,5 á 2 uur. Tijdens dit gesprek bespreken we onder andere wat jouw woonstijl is,


we nemen de ruimtes door, we bespreken je woonwensen en we bespreken wat er voor jou persoonlijk allemaal belangrijk is in je woning maar ook je dagelijks leven.


Naar aanleiding van dit gesprek ontvang je van mij een inputmail met het programma van eisen, hierin staat vermeld wat wij tijdens het intakegesprek hebben besproken en heb ik jouw woonwensen opgesomd tot één overzicht. Ook stuur ik in deze email een moodboard mee, dit moodboard geeft de sfeer van jouw toekomstige woning weer en is een leidraad door het project heen. Deze moet dus goed zijn!


Vervolgens ga ik aan de slag met het uitwerken van het advies. De uitwerking hiervan is afhankelijk van het gekozen adviespakket. Ben je benieuwd


waar een interieuradvies uit bestaat? Neem dan een kijkje bij mijn werkwijze of bekijk mijn diensten.


Heb je verdere vragen of wil je graag gebruik maken van één van de adviespakketten, neem dan contact met mij op!13 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page