top of page

Werkwijze

Hoe gaat een interieuradvies, stylingadvies of interieurontwerp in zijn werk? 

Een interieuradvies wordt opgedeeld in meerdere fasen

Kennismaken

Ontwerpen

Uitvoering

Kennismaken en sfeer bepalen

Om je goed te kunnen helpen plannen we een online gesprek/ telefoongesprek om kennis te maken. Dit is een vrijblijvend gesprek, jij moet er natuurlijk een goed gevoel bij hebben! Daarnaast ontvang je per mail een vragenlijst zodat we goed voorbereid ons gesprek in gaan. Tijdens dit gesprek bespreken wij de woonwensen en laat ik je een aantal woonstijlen zien om jouw woonsmaak te bepalen. Na afloop van dit gesprek ontvang je per mail een passende offerte voor het gekozen pakket.

Na akkoord op de offerte ga ik aan de slag met een eerste moodboard en kom ik bij je langs om in te meten en dit moodboard te bepreken.

Ik pas het moodboard vervolgens aan en verwerk hem in het adviesboekje. Ook verwerk ik hierin het Programma van Eisen en de punten die we tijdens onze gesprekken besproken hebben.

Kennismaken

"A house is made of walls and beams; A home is made with love and dreams." 

Ontwerpen!

Sit back & Relax! Je hoeft niet meer jouw tijd te investeren in het uitzoeken van kleuren, materialen, meubels en indelingen. Door de 2D plattegronden en 3D impressies die ik voor je maak, weet je precies wat je te wachten staat.De lengte van het ontwerpproces hangt af van het door jou gekozen Interieurpakket. Om het verschil tussen de pakketten aan te duiden heb ik onderstaande tabel samengesteld:

2.png
1.png
Ontwerpen

Een interieurpakket kan bestaan uit de volgende onderdelen: 

 

Indelingsschets 2D

Bij het bepalen van de optimale indeling maak ik meerdere snelle schetsen om te laten zien wat er mogelijk is. Hierbij deel ik per schets mijn mening en laat ook weten welke indeling het meest optimaal is. Maar uiteindelijk maak jij natuurlijk de keuze! 

Kleur- en materialenplan  

Bij het bepalen van de kleuren en materialen zoek ik naar een evenwicht tussen de mogelijkheden die er zijn. De kleur- en materiaalstalen vraag ik op en krijgt je bij het advies. 

Meubelplan

Naar aanleiding van de eerdere indelingsschets die gemaakt is, kies ik passende meubels. Deze sluiten ook aan bij de gemaakte kleur- en materiaalkeuzes. 

Verlichtingsplan

Verlichting is een belangrijk, maar lastig onderdeel. Aan de hand van lichtvlekken bepaal ik de plek van de verlichting, waarbij ik vervolgens  de  armaturen bepaal.

 

Raambekleding

Raambekleding kan verschillende functies hebben, bijvoorbeeld lichtregulering, akoestiek, privacy etc. aan de hand van de functie kies ik bijpassende raambekleding uit. 

3D ontwerp met impressies

Om een goed inzicht te krijgen in hoe het ontwerp er uit gaat zien, maak ik een 3D ontwerp. Zo lijkt het net alsof je door jouw eigen woning "wandelt".

Wandaanzichten

2D aanzichten van de wanden hebben als doel in één oogopslag te laten zien welke kleuren, materialen en meubels er tegen die wand komen te staan. 

Meubel op maat

In samenwerking met Meijer Maat interieurs uit Hillegom ontwerpen we een meubel op maat die perfect in het interieurpast. Dit kan zijn: een woonkamerkast, een tv-kast, een kledingkast etc. 

Accessoire voorstel

Accessoires maken een ontwerp af! Bij het kiezen van accessoires houd ik rekening met accessoire die u zelf terug wilt zien, maar vind ik het ook altijd leuk om een DIY ( do it yourself) toe te voegen. Dit geeft een persoonlijke touch. 

Ontwerppresentatie

Bij de ontwerppresentatie kom ik bij je langs om de bovenstaande onderdelen één voor één door te lopen en mijn ontwerpkeuzes toe te lichten. Aan het eind van dit gesprek ontvang je van mij een digitaal of papieren adviesboekje zodat je mijn advies nog eens terug kunt kijken!

"May your walls know joy; may every room hold laughter
and every window open to great possibility" 

~Maryanne Radmacher- Hershey

Uitvoering

Nu je het uitgebreide ontwerpboekje ontvangen hebt, kun je aan de slag gaan met de uitvoering van het ontwerp. 

Is er iets waar je niet uit komt? Dan help ik je graag! Ik kan je bijvoorbeeld helpen met het inkopen van verf, behang of meubels. 

Uitvoering
bottom of page