top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

DIY Kerstster

Bijgewerkt op: 26 sep. 2021

Het is weer bijna kerst, de tijd om het weer gezellig te maken in huis! Een DIY kan niet ontbreken in tussen de kerstaccessoires, dit maakt het interieur een stuk persoonlijker.
Wat heb je nodig?

  1. Kerstballen in verschillende maten van de Action/ Intratuin

  2. Slingers van de Action

  3. Kerstboompjes van de Action

  4. Kerstster met lichtjes van de Intratuin

  5. Lijmpistool en lijm van de Action

Zoals jullie zien, komen de meeste dingen bij de Action vandaan, het hoeft dus helemaal niet duur te zijn om je eigen kerst diy te maken.


De Ster

Het maken van de ster is eigenlijk heel eenvoudig, ik neem je graag mee in het proces.


Start met het omwikkelen van de ster met de kerstslinger, maar lijm hem nog niet vast. Op de ze manier kun je voor jezelf bepalen in hoeverre je de ster gaat beplakken met de kerstballen die je hebt gehaald en kun je het altijd nog aanpassen.


Vervolgens ga je het deel wat je nog niet omwikkelt hebt opzetten met de kerstballen. Begin hiermee door beneden te starten met de grotere ballen en werk rustig naar boven. De ballen maak je vast met de lijmpistool die inmiddels al even heeft opgewarmd.


Je zult merken dat er gaten gaan ontstaan tussen de grote ballen. Precies hiervoor heb je verschillende maten kerstballen gekocht. De gaten tussen de grote ballen kun je nu opvullen met de kleinere ballen. Zorg ervoor dat je de kroontjes zo min mogelijk ziet en dat het een mooi geheel wordt.


Bekijk al makende tot hoe ver je de ballen aan de ster bevestigd zodat er een mooi evenwicht ontstaat en laat de ballen aansluiten op de slinger waarmee je de ster omwikkeld hebt. Als je, net als ik, nog een stuk slinger over hebt kun je ervoor kiezen om de slinger door te laten lopen achter de ballen om. Bevestig de slinger dan op de hoekjes met een klein beetje lijm. Het voordeel hiervan is, dat je de kroontjes van de kerstballen afdekt.


Tot slot maak je de ster af door de boompjes op de voet neer te zetten en de kerstballetjes aan de dwarsligger op te hangen.


Tip: Voor dit voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van een ster waar de lampjes al omheen zaten. Hier zijn natuurlijk allemaal mogelijkheden in. Je kunt bijvoorbeeld ook een ring scoren en daar losse lampjes omheen wikkelen.


Tip: In dit geval heb ik boompjes neergezet en kerstballetjes opgehangen aan de dwarsligger, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om andere accessoires toe te voegen of spuitsneeuw op de voet te spuiten en er bijvoorbeeld spelende kinderen op te plaatsen.


Ik ben erg benieuwd of je ook een poging gedaan hebt om deze kerst DIY te maken en zou het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt! Dit kan als reactie op deze blog, maar dit kan ook op Instagram door mij (@metmiran_interieurdesign) te taggen in je bericht. Veel plezier met het maken!

28 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page