top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

DIY Eucalyptus krans

Het maken van je eigen Eucalyptuskrans, brengt niet alleen groen maar ook creativiteit met zich mee. Doordat je je eigen creativiteit in de krans legt geef je jouw interieur weer een extra persoonlijk tintje, jij hebt hem ten slotte gemaakt!

DIY Eucalyptuskrans

Wat heb je nodig voor de eucalyptuskrans?

  1. Een ring/ vierkant/ driehoek.

  2. Groen ijzerdraad.

  3. Een rol touw.

  4. Eucalyptus.

  5. Een tangetje.


En dan nu, aan de slag!


Stap 1: Knip de Eucalyptus

Pak het tangetje en knip hiermee de eucalyptus in de gewenste lengte. Leg de Eucalyptus takjes langs de krans om zo in te schatten hoe veel takjes je nog extra moet knippen. Ik heb ervoor gekozen om er niet een té volle krans van te maken.


Stap 2: Knip het ijzerdraad

Knip een aantal stukjes ijzerdraad af van ongeveer 3 á 4 cm. Zo valt het draadje het minst op en kun je hem nog gemakkelijk vast draaien.


Stap 3: Eucalyptus takjes vastmaken

Leg de ring op tafel en leg de geknipte Eucalyptustakken op de gewenste manier op de ring. Is hij vol genoeg? Dan kun je de takjes vastmaken met de ijzerdraadjes. De uiteinden van de ijzerdraadjes kun je om elkaar heen draaien. Hiervoor kun je eventueel een platbektang gebruiken.


Vindt je de ring met alléén eucalyptus te kaal? Voeg dan nog wat extra (droog) bloemen toe. Denk hierbij aan Lagurus, Phalaris of Papaver.


Stap 4: Hang de ring op

De ring is klaar, maar nu wil je hem natuurlijk een mooie plek geven. Pak een stukje touw en maak hem vast aan de ring. Hang hem op aan een spijker of haakje ét voila! Jouw creativiteit hangt te shinen aan de muur!


Ik ben onwijs benieuwd hoe jouw DIY Eucalyptusring geworden is, wil je het eindresultaat met mij delen? Tag mij dan op Instagram (@metmiran_interieurdesign) of stuur mij een mailtje.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page