top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

Hoe "DIY met Miran" is ontstaan

Een eigen productlijn gemaakt van restmateriaal, dat idee komt niet zomaar uit de lucht vallen. Hoe ik op het idee ben gekomen om naast mijn interieuradviezen ook interieuraccessoires aan te bieden, vertel ik je in deze blog!


2020- Afgestudeerd als Interieuradviseur

Nadat ik in 2020, midden in de Corona crisis afstudeerde. Ging het bedrijf waar ik op dat moment werkte failliet. Ik had dus mijn diploma op zak, maar had geen werk meer.


Op dat moment besloot ik dat dat anders moest en ben terug gegaan naar het stage bedrijf waar ik tijdens mijn laatste stage aan de slag mocht. Deze stage werd abrupt afgebroken doordat school besloot om wegens de op dat moment geldende maatregelen alle stages af te breken.


Echter was ik daar nog lang niet klaar en was er nog genoeg om te leren. Ik trok toen dus mijn stoute schoenen aan en ben onder het genot van een gebakje gaan vragen of ik terug mocht komen. Iets wat ik jaren daarvoor nooit gedurfd had.


Juli 2020- Nieuwe baan bij een meubelmaker

Yes, ik mag aan de slag als stylist. De eerste klantgesprekken, het maken van offertes en de product tekeningen mocht ik gaan maken. Het gesprek met de klant, maar vooral het maken van toffe nieuwe tekeningen zorgde ervoor dat het niet alleen ging kriebelen om voor mijzelf te beginnen.


Ik zag ook dat er bij de productie van de ontworpen maatwerk meubelen veel restmateriaal overbleef wat vervolgens in de prullenbak verdween. Zonde natuurlijk! En al helemaal nu duurzaamheid een steeds grotere leidraad wordt in de huidige samenleving.


"Geen idee hoe, maar daar ga ik wat aan doen" , dacht ik. En deze gedachten is nooit meer weggegaan.


November 2020- Met Miran interieurDesign is een feit

In November besloot ik naar de KVK te stappen om mijn bedrijf Met Miran interieurDesign in te schrijven. Met als idee om naast mijn parttime werk bij de meubelmaker ook mijn eigen interieuradviezen te kunnen geven.


Ook zat nog steeds dat idee in mijn hoofd dat ik nog iets moest met het restmateriaal dat veel te vaak in de prullenbak verdween.


"Wat nou als ik daar nieuwe, kleine interieuraccessoires voor ontwerp?"


Met dit idee ben ik naar mijn werkgever gegaan en hebben we samen besloten er werk van te maken. Ik ben aan de slag gegaan met het ontwerpen van het eerste product: een klok!

Door middel van de bestaande gereedschappen en machines is er van alles mogelijk en kan ik zelf ook nog eens lekker creatief bezig zijn!


November 2021- De lancering van DIY met Miran

Inmiddels bestond mijn bedrijf alweer een jaar en vond ik dat een goed moment om DIY met Miran te lanceren. Wat is dat goed ontvangen zeg! Ik kreeg onwijs veel leuke reacties, dit heeft mij de Drive gegeven om nog meer producten te ontwerpen. Producten die momenteel op de plank staan om te produceren.


In de toekomst wil ik DIY met Miran graag uitbreiden, en hiervoor heb ik jouw hulp nodig! Wat mist er volgens jou nog in jouw interieur en wil je graag hebben? Of wil je op een andere manier helpen om het restmateriaal duurzaam in te zetten?


Laat het me weten in de comments!


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page