top of page
  • Foto van schrijverMiranda Dobbe

Maak je interieur "najaarsproof"

Bijgewerkt op: 30 nov. 2022

Het najaar is hét seizoen om je interieur eens flink onder handen te nemen. We zijn weer steeds vaker binnenshuis de komende maanden, dus laten we er maar weer iets gezelligs van maken. Via deze blog deel ik een aantal tips om je interieur najaarsproof te maken.


Kleur

Een andere kleur op de muur is dé manier om een ruimte nieuw leven in te blazen.

Het verven van een muur geeft de ruimte een wat grotere facelift dan alleen het aanpassen van een accessoire en kan daardoor een spannende stap zijn. Maar ook nu hoeft het niet een hele grote metamorfose te zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een kleurvlak, of een lambrisering om de muur te doorbreken. Door een typisch herfstkleurtje toe te passen wordt het in één klap een warm geheel. Denk bijvoorbeeld aan terracotta, bruin, oranje of rood.


Voeg aaibare materialen toe

In het najaar heb je al snel de neiging om lekker onder een dekentje weg te kruipen, en al helemaal met deze gasprijzen is dit een must. Ga op zoek naar een warm plaid en combineer deze bijvoorbeeld met nieuwe kussentjes, een canvas aan de muur en een winters vloerkleed.


Kaarsen en sfeervolle verlichting

Liever geen "echte" kaarsen aansteken? Tegenwoordig zijn er veel LEDkaarsen, die niet van echt te onderscheiden zijn. In veel tuincentra zoals de Intratuin worden deze kaarsen verkocht in onder andere de kleuren wit, zwart en rood. Daarnaast zijn deze kaarsen niet alleen verkrijgbaar in dinerkaarsen maar ook in stompkaarsen en swirlkaarsen.


Ook kan een herfst-proof interieur niet zonder sfeervolle verlichting. Nu het weer rond 5 uur donker is, is goede verlichting geen overbodige luxe. Kies hierbij voor een dimbare LEDlamp om zo meer sfeer te creëren. Door middel van een vloerlamp of een tafellamp ben je flexibel en kun je ze verplaatsen zodra je je woning weer voorjaarsproof maakt.


Een interieur vol herfstgeuren

Nu we weer wat meer meer binnen zitten is het fijn om thuis te experimenteren met fijne geurtjes in huis. Ga bijvoorbeeld voor een fijne geurkaars van Woodwick (of Treewick, van de Action) , of schaf een Geurwolkje aan.


Zo'n Aromadiffuser van Geurwolkje kun je vullen met water, in combinatie met een Etherische olie. Fijne herfstgeuren zijn bijvoorbeeld: Boswandeling, Herfstzon, Naaldbos & Kaneel.


De natuur in huis

Kortere periodes van zon en meer regen. Je hebt er allemaal mee te maken in de herfst. Automatisch zul je daarom misschien meer binnen zitten dan je zou willen. Toch wat natuur meekrijgen? Haal dan gewoon de natuur naar binnen door middel van planten.


Natuur vindt je niet alleen in planten, maar ook in vormen en materialen. Kies bijvoorbeeld voor organische vormen, linnen stoffen of terracotta tinten en jouw interieur is één en al natuur.Laat je mij weten hoe jij aan de slag bent gegaan om jouw woning najaarsproof te maken? Plaats een reactie onder deze blog, of stuur mij een DM via Instagram (@metmiran_interieurdesign)

Yorumlar


bottom of page